Valikko Sulje

Vastaus huutoon-uusi kisa kalenteriin syyskuulle

Kerta vielä – pojat! (mistä lie tullut huudahdus). Helmikuussa Joutsenlampi ralli sujui pienestä ilmastohaasteesta huolimatta kohtuullisen mallikkaasti. Joutsan seudun maanomistajat, tienhoitokunnat, seurat ja muut rallihenkiset tahot ovat olleet innokkaasti tekemässä ja tukemassa rallia jo parina talvena. Rivien välistä on ollut luettavissa että kisoja voisi olla enemmänkin. No siitähän se idea sitten lähti kun ydintiimin jäsenten päiväpuhteet väheni kesäkuussa (mm. TJ0). Mitäs jos rykäistään kauden loppuun kesäkisa? Parit puhelut Joutsaan ja noin viikossa oli reittipaketti kasassa eli ei siinä sitten auttanut muuta kuin laittaa kisahakemus Hamun hallituksen käsittelyyn. Viimeinen buustaus touhuun saatiin kun luottokumppanimme Jyväskylän Autoagentit korotti panoksia entisestään ja näin virallinen kilpailukalenteri ilmoittaa päivälle 28.9.2019 kilpailuksi AUTOAGENTIT.COM –RALLIN! ”Meillä on ollut aina mukavaa Joutsenlampi rallissa ja sen ympärillä. Koitetaan auttaa tapahtumaa osaltamme ja eiköhän me siinä sivussa saada meillekin uutta näkyvyyttä pitkin Suomea” – toteaa Agentti Juho sopimuksen solmimisen lomassa.

Kilpailun tapahtumapaikkana kuinkas muutenkaan kuin tuttu ja turvallinen Joutsan Seudun Ratakeskus Josemora. Kesäkelin reitille teiden kestäminen oli tärkein valintakriteeri eli Joutsan perinteiset tekniset ränniosuudet jää tällä kertaa väliin. Pelkkiä kiihdytyskisoja ei lähdetty tekemään eli mutkaisia teitä kuitenkin. Pätkiksi valikoitui vanhoista Joutsenlammen pätkistä yksi tuttu tienoo ja pari ihan uutta pätkää. Pätkiä ajetaan yhteensä 6 EK:ta. Pätkissä hyödynnetään samoja osuuksia kahteen kertaan. EK-kilsoja rivakalla aikataululla kertyy  yhteensä 45 km. Reittiteknisistä syistä automäärä joudutaan rajaamaan 120 autoon, jotta päivän aikataulu pysyy mielekkäänä ja ladut ajettavassa kunnossa kaikille. ”Puolikas” automäärä aiheuttaa haasteita kilpailun budjetille (-50 %) kun kulut eivät kuitenkaan puolitu automäärän mukana. Valitettavasti jouduimme säätämään osallistumismaksua ylöspäin (+25%) ja nyt toivomme ymmärrystä asiaan eikä pahoitettaisi mieltä turhaan. Vanhan liiton kylärallihengessä reitille lähtee ensimmäisenä nelikot nuotista ja perään vielä 2-vetoiset nuotista. Loput luokat perinteisesti pimeeseen kääntyviä nyppylöitä ja kirraavia kurveja uhmaten. Eli kaikki joukolla mukaan supattamaan loput kesäkumit kankaille kauden 2019 päättäjäisiin! Tervetuloa mukaan ajamaan tai penkalle patsastelemaan. Pysykää FB-eetterissä kun saadaan lisäinfoa ilmoille!

Terveisin,

TEAM JOUTSENLAMPI RALLI