Valikko Sulje

Viikonlopun soranlennätys ja somesäpinät!

Ensimmäisenä iso kiitos kaikille viikonlopun eri rallitapahtumiin osallistuneille kuskeille ja karttureille tiimeineen sekä talkoissa mukana olleille henkilöille. Hienoja tapahtumia ja hetkiä!

Samaan aikaan on harmillisesti todettava, että sillä välin, kun näitä rallitapahtumia tehdään pääasiassa talkoovoimin, oli sosiaalisessa mediassakin lennätetty soraa melkoisesti kohdistuen keskusjärjestön tekemisiin ja vuosikokouksen päätöksiin/hallituksen kokouskäytäntöön. Vuosikokouksessa 4.7.2020 kuultiin Hamun ja Racu Oy:n esitykset sarjoista vuodelle 2021:

  1. Sarjajärjestäjien esitykset vuodelle 2021

– Harrasteralliautoilun mestaruussarja

– Racu Oy hakee 3+2 vuoden sopimuskautta sarjajärjestäjänä

  1. Jouko Mähönen esitys harrasteralliautoilun mestaruussarja: järjestäjänä hamu ry, työryhmä vetämään, joka miettii luokat ja osakilpailut, ei rahasarja. Ajetaan mestaruudesta, esim SM. Ei saa olla osakemuotoinen. Marko Riihimäki ja Timo Hallia kertoivat yleistä sarjajärjestämisteen liittyen, kuten kulujen muodostumista ja ajallista panosta. Esitetty myös, ettei sarjaa järjestetä ollenkaan.
  2. Sarjan osalta äänestettiin. Racu Oy sarja 3 ääntä, Harrasterallissarja 9 ääntä ja ei sarjaa ollenkaan 3 ääntä. Vuoden 2021 sarjajärjestämisoikeudet myönnetään Hamu ry:lle.

Racu Oy sarjaesitys oli 3+2 vuotta sarjajärjestäjänä. Hamun sarjan osalta ei ollut mitään valmista konseptia päätetty, vaan ajatuksena oli työryhmän rakentama sarja. Tässä ajatuksena on, että se on voittoa tavoittelematon sarja yhdistystoiminnan perusajatuksen mukaisesti. Tällöin voitaisiin sarjan lopussa todeta, että loppusaldo on 0€. Näihin ratkaisuihin sarjaesityksessä on päädytty nykyisestä sarjasta saadun suullisen ja kirjallisen suoran palautteen perusteella, kyselyä ei ole tässä yhteydessä mainittu. Sarjan järjestämisoikeuden äänestystulos on kuvassa nähtävissä.

Hamun hallituksen kokouskäytäntö on sähköinen, suljettu ryhmä ja hallitus on aina päättänyt kokouskäytännöstään perustamiskokouksessa. Näin on myös nyt tehty ja varajäsenet kutsutaan kokoukseen hallituksen varsinaisen jäsenen estyessä. Varajäsenet eivät ole joka vuosi tähän sähköiseen kokouskäytäntöön osallistuneet.

Olemme saaneet sekä sarjatyöryhmään että tekniikkaryhmään osaavia ja aktiivisia henkilöitä, jotka ovat kaikki mukana rakkaudesta lajiin ilman euroja, ja heidän antaman henkilökohtaisen panoksen myötä kehitämme jatkossa harrastemoottoriurheilua kilpailijaystävällisempään suuntaan harrastajille, joten annetaan soran lentää!

Julkaistu hallituksen ja sarjatyöryhmän luvalla

Minna Sirvio

Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry sihteeri