Valikko Sulje

Painavaa asiaa rajoituksista!

”Parin peruuntuneen rallin jälkeen oli todella mahtava päästä taas ajamaan pitkästä aikaa ja vieläpä kunnon talviolosuhteissa! Odoteltiin malttamattomana ensimmäisen erikoiskokeen lähtöä, kun meille tultiin ilmoittamaan, että ek ajetaan siirtymänä: reitillä on katsojia. Lämmöt kabiinissa nousi hetkessä moottorinlämpöä korkeammalle! Ajelimme ek:n hiljakseen ja kyllähän siellä väkeä oli, keltaisissa liiveissä ja takeissaan erottuen hangesta kuin hohtokeilat. Järjestäjä, joka oli tehnyt kovien koronamääräysten takia tuplamäärän töitä kisan suhteen, noudatti viranomaisen määräyksiä, kumpa nämä itsekkäät katsojatkin olisivat noudattaneet. Mielessä pyöri, että entä jos koko reitti ajetaan näin? Tulimmeko toiselta puolelta Suomea ajamaan sunnuntaiajelua letkassa? Kuluja tulee siitä huolimatta yhden rallireissun verran…”  Tämä oli fiktiivinen kuljettajan kertomus, mutta voi pahimmillaan olla myös totta, jos yleisökieltoa ei noudateta.

Onneksi suurin osa näyttää ymmärtäneen, että kilpailujärjestäjät noudattavat vain viranomaismääräyksiä kieltämällä yleisön pääsyn. Nyt ei ole kyse kauppajonoista tai hiihtohisseistä, eikä varsinkaan rallikansan kokemista vierotusoireista kun penkalle ei pääse, vaan kilpailusta ja siihen saatujen viranomaislupien noudattamisesta. Ei ole varmaan liikaa pyydetty, että jokainen ottaa vastuun tästä eikä kuormiteta enää enempää kisajärjestäjien resursseja eikä aiheuteta pettymystä kuskeille! Kyseessä ei oikeastaan edes ole pyyntö, vaan käsky, sillä yksikään autourheilutapahtuma ei ehkä saa viranomaisilta järjestämislupaa, jos väkisin sinne penkalle mennään viranomaisten ohjeista piittaamatta! Maltetaan nyt vain pysyä siellä telkkarin ääressä seuraamassa kilpailuja, niin kesällä toivottavasti saadaan nauttia hiekasta ja pitkistä luisuista paikan pällä. Kiitos👍

Minna Sirvio, sihteeri

Kuva: Timo Louhelainen TL Photo & Media