Valikko Sulje

Hamu on tehnyt sopimuksen OP-Pohjolan kanssa Sporttiturvavakuutuksesta

Viime aikoina autourheiluharrastajia on huolestuttanut vakuutusturvan muutokset. Liikennevakuutus on aiemmin tarjonnut kilpakuljettajille ja kolmansille osapuolille autourheilukilpailuissa tapahtuvien vahinkojen varalle poikkeuksellisen hyvän vakuutusturvan. Liikennevakuutuslain uudistus astuu voimaan 1.6.2024, jonka jälkeen liikennevakuutuksen tarjoama vakuutusturva heikkenee merkittävästi.

Vakuutusyhtiöiden kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena Harrastemoottoriurheilu ry on päättänyt aloittaa yhteistyön OP-Pohjolan kanssa harrastajien vakuutusturvan parantamiseksi.

Hamun kilpailussa tulee pakolliseksi OP-Pohjolan Sporttiturvavakuutus 1.6.2024 lähtien. Vakuutuskausi käsittää loppuvuoden eli 31.12.2024 asti. Kilpailija saa vakuutusturvan maksamalla kilpailukohtaisen vakuutusmaksun kilpailun osallistumismaksun yhteydessä. Kilpailukohtaisen vakuutusmaksun suuruus kilpailijalle on 10 euroa. Vakuutusmaksu siis peritään normaalin ilmoittautumismaksun päälle, joten esim. ralleissa vakuutusmaksu on autokunnalle 20 euroa.
Vakuutusmaksu koskee kaikkia kilpailijoita ja kilpailuun osallistuvien autokuntien henkilöitä Vip ja O-autot mukaan lukien. Vakuutusmaksu ja -turva on käytössä kaikissa Hamun kalenteriin merkityissä kilpailuissa. Hamu pitää rekisteriä kilpailijoista, joilla on vakuutusturva voimassa.

Tämän vuoden kuluessa Hamulle luodaan järjestelmä, josta kilpailija voivat jatkossa lunastaa vakuutusturvan aina vuodeksi kerrallaan.

OP-Pohjolan Sporttiturvavakuutuksen yksityiskohdat selviävät oheisesta vakuutuskirjasta.

Hamu OP-Pohjola Sporttiturva vakuutuskirja (kolmesivuinen pdf-tiedosto)