Valikko Sulje

Kilpailusuorituksen hylkäys.

Tiedote

 

Kempeleen Autohuolto Sprint

 

Siikajoella ajetun Harrastesprint kilpailussa 17.2.2019 tapahtui Harrastemootoriurheilun ensimmäinen kilpailunhylkäyspäätös.

Kilpailijan auton renkaan nastaa ja sen rakennetta halusi kilpailunjärjestäjä tutkia pyytämällä yhden nastan irrotusta renkaasta tarkastelua varten, näin oltaisiin varmistettu kirjoitetun säännön mukaisuus.

Kilpailijan edustaja ei antanut tähän suostumusta, joten kilpailunjärjestäjän oli hylättävä ensimmäisen ajokerran suoritus, toisen ajokerran suorituksen kilpailija ajoi toisilla renkailla hyväksyttävästi. Kilpailussa tulokset ratkaistiin kahden kierroksen yhteisajalla, joten kilpailijan suoritus näin ollen jäi puutteelliseksi, kun tulos oli vain yhdeltä kierrokselta.

Kilpailunjärjestäjä on tehnyt hylkäyspäätöksen, ei Harrastemootoriurheilun keskusjärjestö. Kilpailunjärjestäjä ja kilpailija on päässyt asiassa yhteisymmärrykseen eikä päätöksessä ole heillä vaateita.

Jälkiviisautta; kilpailunjärjestäjä huomioi kilpailun jälkeen, että olisi voinut antaa uusia ensimmäisen kierroksen suorituksen.

Säännöstöä tullaan myös tarkentamaan harrastuksen edistämiseksi.

 

Harrastemootoriurheilun keskusjärjestön hallitus.