Valikko Sulje

TIEDOTETTAVIA ASIOITA JA SÄÄNTÖMUUTOKSIA KAUDELLE 2021

Rallikilpailujen järjestämistä ja osallistumista, sekä tekniikkaa koskevaa säännöstöä ollaan päivittämässä ajan tasalle tulevien muutosten osalta ja tuore versio on luettavissa Hamun nettisivuilta säännöt kohdasta marraskuun puolella. Näihin kannattaa jokaisen kilpailujärjestäjän ja kilpailijan tutustua!

Hans-niskatuesta on riittänyt keskustelua jo pitkään. Kyseinen turvavaruste on kehitetty alunperin jo 80-luvulla. Ensimmäisenä kilpakäytössä se nähtiin vuonna 1996 kiihdytysajojen puolella. Isoimmat muutokset varusteen suhteen tapahtui Amerikassa vuonna 2001 kun se tuli pakolliseksi Nascar sarjoissa. Suurelle yleisölle ”hanssi” tuli tutuksi vuonna 2003 kun F1 -kuskit alkoivat pukemaan outoa kauluria niskaan. Ja nykypäivänä tämä Hans-niskatuki on jo varsin vakiintunut varuste moottoriurheilussa.

Kaikissa Hamun alaisissa kilpailuissa Hans -niskatuki tulee olemaan pakollinen kaudella 2021. Porrastetusti nuorten luokissa 1.1.2021 lähtien ja muissa luokissa 1.5.2021 lähtien. Tässähän se on joulupukille hyvä lahjavinkki, jos on jo sukkia kaapit täynnä 🙂

Kaudella 2021 nuorten luokan 2050cc kuljettajilta tullaan vaatimaan kirjallinen selvitys kuljettajan ajo- ja kilpailukokemuksesta. Nuorten luokan ikäraja sääntö pysyy ennallaan eli kilpailemaan pääsee sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta ja ”yleiseen” kutsu käy kun täyttää 18 vuotta. Perusteluina hyväksytään esim. kokemus kilpa-autoilla ajamisesta tai kilpailemisesta tai muu riittävä näyttö. Selvitykseen myös huoltajan näkemys asiaan. Kilpailukokemus/muu näyttö tulee esittää sähköpostitse Hamun hallitukselle vähintään kuukautta ennen suunniteltua kilpailua osoitteeseen minna.sirvio@harrastemoottoriurheilu.fi. Mikäli kokemus katsotaan riittäväksi, tästä myönnetään kirjallinen lupa.

Senioreihin pääsee kilpailemaan sinä vuonna kun täyttää 50 vuotta.

Terveisin hallitus,
Tiedoteen naputteli Minna