Valikko Sulje

KOKOONTUMISRAJOITUKSET AIHEUTTAVAT TARKENNUKSIA SARJAN ENSIMMÄISIIN KILPAILUIHIN

Harrasterallisarjan ensimmäisen osakilpailun, Kaasujalkarallin ilmoittautuminen sarjalaisille avautuu tänään 17.1.2021 osoitteessa www.ajaksi.fi. Sarjalaisten osalta ilmoittautuminen kestää tiistaihin 2.2. klo 21.00 saakka. Tämän jälkeen 2.2. klo 22.00 avautuu ilmoittautuminen lisäluokkiin ja se puolestaan päättyy perjantaina 5.2. klo 21.00.

Kuten kaikki tietävät, tapahtumien järjestämistä vaikeuttaa edelleen vallitseva koronapandemia tilanne, joka vaikuttaa ainakin Joutsan ja Kontiolahden kilpailuihin tämän hetken tiedon mukaan. Kilpailut tullaan ajamaan kokonaan ilman yleisöä ja järjestäjien on varmistettava, ettei reitille myöskään yleisöä pääse. Tämä ennakoimaton tilanne tarkoittaa ulkopuolisen järjestyksenvalvonnan tilaamisen tapahtumaan, joka aiheuttaa reilusti lisää kuluja järjestäjälle.

Tämä aiheuttaa väliaikaisesti pientä korotusta kilpailukohtaisiin ilmoittautumismaksuihin, jotta kilpailu saadaan järjestettyä. Harrasterallisarjan työryhmä on tehnyt asiasta esityksen Harrastemoottoriurheilu keskusjärjestön hallitukselle, joka on asian tällä päivämäärällä (17.1.2021) hyväksynyt.

”Ei tässä mitään pensseleitä olla santaan heittämässä, vaan tehdään kaikkemme, jotta saamme osakilpailut järjestettyä. Turvallisuus edellä tässä on mentävä ja tarkasti noudatettava yleisiä määräyksiä tilanteen suhteen. Sarjan talviosakilpailukohtainen ilmoittautumismaksu oli alun perin säännöissä luokasta riippuen joko max 200€ tai 250€. Nyt Joutsan osakilpailua koskien korotus on 20€ eli 220€/270€. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että tämä johtuu ainoastaan siitä, että turvaamme tällä kilpailun järjestämisen, jonka kulut nousevat yksityisen järjestyksenvalvonnan palkkaamisen takia”, sarjatyöryhmän Riku Ainasvuori selventää.

Eli tällä hetkellä järjestellään täysillä kilpailuja eteenpäin ja seurataan erittäin tarkasti viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme heti sarjan kanavilla, jos jotain muutoksia tulee.

Teksti ja kuva: HRS tiedotus / Timo Louhelainen