Valikko Sulje

JR Cup 2023 käyntiin OuluZonen räntäsateessa

Piispaset, Nieppola, Salo, Huovinen, Kyllönen ja Anttila voittoihin kesäkauden avauksessa.

JR:n kesäkausi startattiin OuluZonen radalla koleissa olosuhteissa. JR Cupin avauskisassa JR Arkalassa toista sataa kuljettajaa liukasteli räntäsateen kostuttamalla radalla.

Pro Race-luokassa voittotaistelu käytiin Sami Nikusen ja Antti Piispasen välillä. Piispanen aloitti Fiatin ohjaimissa johtopaikalla. Finaalin toisella kierroksella BMW:tä ohjastava Nikunen pääsi ohi, mutta ei kuitenkaan luvallisin ottein. Nikusen BMW osui Piispasen autoon ja ajosuoritus hylättiin peräänajon vuoksi. – Kun tuli osuma, niin ajolinja meni leväksi ja putosin toiseksi. Hetken päästä hän kyllä päästi herrasmiesmäisesti minut takaisin kärkeen. Lähtö onnistui hyvin ja sitten olikin tiukkaa vääntöä. Auto kulki hienosti, vaikka välierän rengasrikon vuoksi jouduin starttaamaan väärän kokoisilla renkailla, Piispanen kertoi. OuluZonen radalla aiemmin useisiin voittoihin pystynyt Joni Nieppola seurasi voittotaistelua taustalla. Nikusen hylkäyksen seurauksena kemiläinen nousi toiseksi ennen Teemu Kyllöstä.

Ilman voittoja ei Nieppola kuitenkaan Oulun radalta poistunut. Yleisessä luokan finaalissa VW-kuljettaja iski heti kärkipaikalle. Tällä kertaa Piispainen jäi toiseksi, vaikka aivan viime metreillä oli saavuttaa Nieppolan. – Jo aiemmissa lähdöissä auton moottori alkoi pätkimään korkeilla kierroksilla. Finaalissa vika vain paheni ja pääsin juuri ja juuri maaliin saakka. Jännäksi meni, kun seurasin peilistä, että Piispanen lähestyy, Nieppola huokaili. Volvo-kuski Sami Löllö otti yleisessä kolmostilan.

Nuorten finaalissa Riki Rautio ajoi pitkään johdossa kunnes liukas rata yllätti. Oululainen pyöräytti auton ympäri ja Heikki Salo pyyhälsi ohitse. Rautio sai pidetty kakkospaikan ennen Ramona Viitasta.

Naisissa ennakkosuosikki Sara Piispanen epäonnistui lähdössä, mutta lähtösuoran päässä pääsi livahtamaan kärkeen. Tämän jälkeen kempeleläinen ajoi muilta karkuun. Jenna Kyllönen ehti maaliin seuraavana ennen Joanna Kujalaa.

JR1300-luokan voittoon ajoi Tommi Huovinen ennen Ville Leskelää ja Artturi Koivukangasta. Pappa-luokassa vauhdikkain oli Teemu Kyllönen ennen Jyrki Ylimäkeä ja Mika Korkiakoskea. EVK-luokassa kärkikolmikon muodostivat Kimmo Anttila, Sami Löllö ja Janne Roininen.