Valikko Sulje

Harrasterallisarjassa 2024 jaossa kolme mestaruutta

Viime vuoden tapaan Harrasterallisarjassa kisataan valtakunnallisen Elfin Harrasterallisarjan mestaruuden lisäksi Pohjois-Suomen ja Etelä-Suomen alueiden mestaruuksista.

Elfin Harrasterallisarjassa 2024 ajetaan yhteensä 4 osakilpailua talvella ja 4 kesällä. Näistä puolet kuuluu Pohjois-Suomen sarjaan ja puolet Etelä-Suomen sarjaan. Tulevalle kaudelle tuli mukaan useita uusia kisapaikkakuntia. Valtakunnan ja samalla Pohjois-Suomen sarjan avausosakilpailu ajetaan 20.1. Kontio-racing ry:n isännöimänä Kontiolahdella. Yellow Racing-tiimin järjestämä Toivakka-ralli toimii Etelä-Suomen sarjan avaajana. Näiden lisäksi kauden kuluessa ajetaan myös Kaustisella, Kiskossa, Ikaalisissa, Oulussa ja Juukassa ennen kuin on finaalin vuoro Keuruulla elokuun viimeinen päivä.

Jokaisessa kolmessa sarjassa kisataan pisteistä entiseen tapaan luokittain. Lisämielenkiintoa pistejakoon tuo Power Stage-pisteet, jotka jaetaan jokaisen kilpailun viimeiseltä erikoiskokeelta. Kaudella 2024 kaikki, jotka osallistuvat sarjan osakilpailuihin, ovat oikeutettuja saamaan sarjan pisteitä. Sarjan vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen keräsi listalle yli 200 nimeä.

Tänä vuonna kuljettajan täytyy valita kumman aluesarjan pisteistä hän ajaa. Eli tällä kertaa ei voi kerätä palkintoja molemmista aluesarjoista. Näin palkintorahatkin jakautuvat yhtä useammille tiimeille.

Harrasterallisarja järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n (Hamu:n) hallinnoimana ja toteuttamana. Kilpailuiden toteutuksessa noudatetaan Hamu:n kilpailun järjestämisen sääntöjä sekä teknisiä sääntöjä. Osakilpailujen järjestäjät ovat kaikki Hamu:n alaisia jäsenseuroja.

Elfin Harrasterallisarjan osakilpailut kaudella 2024
20.1.2024 Kontiolahti, Kontio-racing ry | Pohjois-Suomi
3.2.2024 Kaustinen, Keski-Pohjanmaan Moottorikerho ry | Pohjois-Suomi
17.2.2024 Toivakka, Yellow Racing Team ry | Etelä-Suomi
2.3.2024 Kisko, Kiskon MAK ry | Etelä-Suomi
18.5.2024 Ikaalinen, Satapirkan Ralliseura ry | Etelä-Suomi
15.6.2024 Oulu, Pro Race ry | Pohjois-Suomi
10.8.2024 Juuka, Ralli Team Kainuu ry | Pohjois-Suomi
31.8.2024 Keuruu, Rallimiehet ry | Etelä-Suomi

Sarja käyntiin Kontiolahdelta

Osallistujamäärältään Suomen suosituin rallisarja käynnistyy tämän kauden osalta lauantaina 20.1. Elfin Harrasterallisarjan 2024 valtakunnan ja samalla Pohjois-Suomen aluesarjan avausosakilpailussa Kontiolahti-rallissa ajetaan viisi erillistä erikoiskoetta, joista muodostuu yhteensä 58 erikoiskoekilometriä. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 132 kuljettajaparia. Kilpailukeskuksena toimii Kontiolahden ampumahiihtostadion, josta kuljettajaparit suuntaavat reitille klo 11 alkaen.

Aikataulu:
klo 11.01 Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille
klo 11.45 Ensimmäinen kilpailija lähtee ensimmäiselle erikoiskokeelle
n.klo 15.30 Ensimmäinen kilpailija maalissa
n.klo 15.45 Palkintojen jako suoritetaan sitä mukaa, kun luokkatulokset valmistuvat (Kilpailutoimiston edessä) Virallinen ilmoitustaulu löytyy tulospalvelun sivuilta: https://www.rallitulokset.fi.

Kontiolahti-rallin lähtöluettelo: https://www.rallitulokset.net/Kontiolahti2024/startlist.pdf
Online-tulospalvelu: https://www.rallitulokset.fi/Kontiolahti2024/

Yleisön lippupaketit (10€) tulevat myyntiin perjantaina 19.1.2024 klo. 15 alkaen. Lippupakettiin sisältyy sisäänpääsy kaikille erikoiskokeille, reittikartta sekä lähtöluettelo. Lippupaketteja voit ostaa seuraavista myyntipaikoista: Neste Noljakka (Kosti Aaltosen tie 1, Joensuu), PR-Aitta Oy (Pyytivaarantie 62, Kontiolahti), K-Market Eno (Niskantie 21, Eno). Lisäksi perjantaina 19.1. klo. 15-18 välillä lippupaketteja voi ostaa kilpailukeskuksesta. Kilpailukeskus: Ampumahiihto-stadion, Napakympintie 24, Kontiolahti