Valikko Sulje

HAMU:n uusi tekniikkaryhmä aloitti

Harrasmoottoriurheilun uusi tekniikkaryhmä aloitti toimintansa marraskuussa 2023. Ryhmässä on monipuolista osaamista kattavasti ympäri Suomen.

Uusi tekniikkaryhmä toivoo yhteydenottoja harrastajilta ja vastaa mielellään kysymyksiin. HAMU:n toimintaa ja sen alaisia lajeja ja tapahtumia halutaan kehittää vuorovaikutuksessa harrastajien kanssa. Ryhmä ottaa yhteydenottojen pohjalta asioita käsittelyyn kerran kuukaudessa järjestettyihin kokouksiin. Tekniikkaryhmä ottaa kantaa ja valmistelee asioita HAMU:n hallitukselle. Varsinaiset säätömuutokset tehdään hallituksen toimesta.

Jäsenten yhteystiedot on päivitetty HAMU:n nettisivuille. Harrastajat voivat ottaa yhteyttä kaikkiin ryhmäläisiin. Classic-autoihin liittyvät asiat kuitenkin mielellään Michael Flemmingille ja Proto-autoihin liittyvät asiat Tony Ketopaikalle. Tekniikkaryhmän yhteystiedot: https://harrastemoottoriurheilu.fi/yhteystiedot/

Entinen tekniikkaryhmä rakensi toimivat säännöt, joihin on uuden ryhmän toimesta tehty toistaiseksi pieniä tarkennuksia. Eli uuteen kauteen startataan vain pienin sääntömuutoksin.

Harrastemoottoriurheilun tekniikkaryhmä toivottaa kaikki harrastajat tervetulleiksi HAMU:n tapahtumiin.

Eri maiden kansallisten sääntöjen mukaiset autot

Kilpa-ajoneuvon täyttäessä FIA:n alaisen tai muun maan kansalliset säännöt, auto kelpaa myös HAMU:n kilpailuihin. Kilpailuhistoria pitää löytyä kyseisellä autolla ulkomailta. Kilpailuun osallistuessa on auton täytettävä sen hetkiset ko. maan voimassa olevat säännöt ja pyydettäessä kuljettajan tulee esittää dokumentti eriävästä säännöstä.

Ruotsin, Norjan, Tanskan, Saksan ja Hollannin kansallisen liittojen rallisäännön mukaiset kilpa-ajoneuvot hyväksytään ilman poikkeuslupakäsittelyä. Muiden maiden kansallisten sääntöpoikkeamien osalta tulee ennen kilpailuun ilmoittautumista hakea poikkeuslupa/ hyväksyntä liiton tekniikkaryhmältä.

Katsastuskortti käyttöön

Muistutuksena myös, että HAMU ottaa käyttöön katsastuskortin vuoden 2024 alusta alkaen. Kortti täytyy olla mukana kaikissa harrastemoottoriurheilu ry:n alaisissa kilpailuissa. Ainoastaan HAMU:n katsastuskortti kelpaa HAMU:n kilpailuissa. Katsastuskortti on helppo tilata https://korttitilaus.harrastemoottoriurheilu.fi -tilausjärjestelmän kautta. Katsastuskortin saa itselleen ilmoittautumisen yhteydessä kilpailupaikalla ja kortit pyritään tekemään valmiiksi kauden 2024 ensimmäisiin kilpailuihin.

Haussa Rallisprintin kehittäjiä

HAMU hakee harrastajia mukaan työryhmään kehittämään rallisprintin sääntöjä ja lajia yleensä. Tavoitteena on luoda lajikohtaiset tekniikka- ja kisojen järjestämiseen säännöt jo kesäkaudeksi 2024. Lajiin halutaan saada työryhmän avulla ”uutta potkua”, jotta mukaan saadaan yhä enemmän harrastajia.
Haku on auki 15.1.2024 asti. Hakemuksia ottaa vastaa Kimmo Pesonen p. 040 839 2204, pesonenkimmo@outlook.com.